Джоузеф Паркър надви Дионтей Уайлдър в един главните двубои от паметното събитие

...
Джоузеф Паркър надви Дионтей Уайлдър в един главните двубои от паметното събитие
Коментари Харесай

Сензация! Паркър изигра мача на живота си и победи Уайлдър

Джоузеф Паркър надделя Дионтей Уайлдър в един главните двубои от паметното събитие „ Денят на страшния съд “. Новозеландецът бе по-активният боксьор през цялата среща, а неговият съперник, който бе считан и за любимец в конфликта, бе изненадващо въздържан, като не съумя да наложи своето движение и на няколко пъти се размина с нокаута. Това е една от най-големите победи на Паркър, който с представянето си сподели, че има сериозен капацитет за нещо по-голямо, а триумфът му бе изцяло подобаващ и бе обявен за победител от тримата странични съдии (118-112, 120-108, 118-110).

ПЪРВИ РУНД:

Двамата боксьори се изчакваха, като изглеждаха респектирани и чакаха своите благоприятни условия. Паркър нанесе прекрасен удар с дясната ръка, само че не съумя да развие офанзивата си.

ВТОРИ РУНД:

Паркър още веднъж бе по-активният боксьор на кръга, а Уайлдър предпочиташе да изчаква и да изследва съперника си, очаквайки благоприятни условия за офанзива с дясната си ръка.

ТРЕТИ РУНД:

Третата част също стартира с ниско движение. Паркър се опита да съкрати дистанцията с комбинации от прави удари в натрупа и главата на Уайлдър, само че стартира все по-често да е засрещан от дясната ръка на американеца. В последната минута новозеландецът притисна Уайлдър към единия от ъглите на кръга, само че този път бе контриран от десен ъперкът. Дионтей показа съвсем друг бокс от този, който сме привикнали да виждаме.

ЧЕТВЪРТИ РУНД:

Паркър разклати Уайлдър още в първата минута с десен крос, американецът му върна услугата. Новозеландецът надуши кръвта и се втурта в офанзива. Уайлдър бе все още разтърсен, само че се движеше и успяваше да отрази офанзивите на Паркър. Бившият международен първенец на WBO продължи с пресата ив последните 20 секунди отбелязва още няколко мощни удара със задната му дясна ръка.

ПЕТИ РУНД:

Двамата размениха няколко офанзиви, само че Паркър бе по-активният за следващ път, като имаше добра композиция в лицето на Уайлдър, който бе леко разтърсен, само че съумя да резервира състояние и на собствен ред да контраатакува, като изглеждаше, че чака момента, с цел да нанесе финалния си удар.

ШЕСТИ РУНД:

Паркър продължи да бъде рисков, като нанесе страховита офанзива на Уайлдър, а Дионтей отстъпваше в опит да резервира позициии. Самият той в края на рунда нападна леко неразумно, само че реализира триумф, като вкара в деяние дясната си ръка и поразклати противника.

СЕДМИ РУНД:

Рундът стартира по-изчаквателно, като Паркър не бе толкоз нападателен, а когато оставаше минута до края на частта Уайлдър още веднъж се хвърли напред с дясната си ръка и нанесе добър удар. В последните секунди на рунда Паркър разклати съществено съперника си, като осъществя прелестна офанзива, само че Дионтей се отдръпна и съумя да уцелее.

ОСМИ РУНД:

Паркър затвърди преимуществото си и не спря да пресира, макар очевидната преднина в съдийските карти. Новозеландецът вкара няколко мощни десни крошета в главата на Уайлдър и завърши рунда с осезаема доминация на кръга в Рияд, а Дионтей едвам оцеля на кръга и се избави от нокаут.

ДЕВЕТИ РУНД:

Деветият рунд не предложи съществени замени на удари, като двамата боксьори наподобява възстановяваха силите си, а Паркър се опитваше да нанася още веднъж тежки удари на своя противник, който продължаваше да отстъпва.

ДЕСЕТИ РУНД:

Първите минути бяха спокойни, само че най-после Уайлдър, макар че отстъпваше и даваше независимост на Паркър, съумя да нанесе тежък ъперкът, който нарани новозеландеца, само че той бе подготвен за тази офанзива и съумя да се защищити, изчаквайки края на рунда.

ЕДИНАДЕСЕТИ РУНД:

Самочувствието на Паркър нарастваше, само че при започване на рунда двамата влязоха в няколко клинча, като Уайлдъл продължаваше да изчаква и да пробва внезапни и изненадващи офанзиви, надявайки се да нокаутира противника.

ДВАНАДЕСЕТИ РУНД:

Паркър употребява мощни десни крошета, с цел да държи Уайлдър надалеч от себе си. Новозеландецът ловко пазеше резултата, само че не изпускаше юздите на дуела.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР